SVE | ENG

© DHL
© DHL© DHL
 

En klassisk stadsvandring i Siena

Vi går en promenad genom de smala, slingrande gränderna med myllrande gatuliv och ett överdåd av barer med de berömda siena-kakorna. Vi ser exempel på den medeltida byggnadsstilen, Case torri, tornhusen.

Siena ligger på den antika via Francigena, pilgrimsvägen, som redan år 1000 förband Nordeuropa med Rom.

Det mäktiga Rocca Salimbeni, säte för världens äldsta nu verksamma bank, från 1472.

Domkyrkan, il Duomo, ett storslaget mästerverk i romansk och gotisk stil där vi bl.a. kan beskåda Pinturicchios fresker i Piccolomini-biblioteket. Det vackra golvet med sina fantastiska marmorinläggningar, som täcker 3000 kvm, är världsberömt. Verk av Michelangelo, Donatello och Bernini finns samlade.

Il campo, ett av Italiens vackraste torg, sträcker ut sig som en solfjäder mellan Sienas tre kullar. Sienas naturliga centrum sedan urminnes tid; en stor teaterscen, där de spännande hästkapplöpningarna i medeltida anda, Il Palio, äger rum.

Ett besök på den heliga Katarinas Sanktuarium, Santa Caterina di Siena, Italiens nationalhelgon och Sienas skyddshelgon.

Halvdag

Kontakta mig per e-mail för prisuppgift.

Bodil Jacobsson

Auktoriserad guide i Florens och Siena med omnejd: Chianti med bl.a San Gimignano, Montalcino och Pienza. Guidar på svenska, engelska och italienska.

e-mail: bodil@florensienaguide.com

mobil: 0039 338 9599594

Siena
Fonte Gaia

Vilken glädje när vattnet äntligen kom till stan!!
År 1342, efter tio års grävande, fick Siena sitt eget vatten. 42 km långa undergjordiska tunnlar “bottini” hade skapats till vattenförsörjningen.
Då Karl V besökte staden och såg dess bottini tyckte han att Siena var minst lika vackert under jord som ovan jord.
Jacopo Della Quercia fick 1419 i uppdrag att skulptera den vackra Glädjens Brunn (i dag kopia från 1800-talet) på Piazza del Campo.