SVE | ENG

© Bodil Jacobsson
© Bodil Jacobsson
 

Crete Senese

Med utgångspunkt från Siena efter en kortare färd börjar vi denna dag med en promenad rakt in i det spännande landskapet Crete Senese till en utav områdets vackraste utsiktsplatser.

Crete senese kallas även månlandskap. Namnet crete betyder lera som finns i marken och ger det karaktäristiska blågrå utseendet. Fascinerande Calanchi, eroderad lera i branta slutningar varieras, med mjuka sädesfält.

Vi åker vidare till en trevlig liten stad, Asciano där jag tar er till min favoritrestaurang. Vi kommer att få äta traktens typiska Pici, handrullad spaghetti, i vitlökssås Aglione.

Legenden berättar att staden grundades av Asciano, son till en av Roms grundare Remo. I ett av stadens antika apotek finns ett unikt mosaikgolv från en romerskt termalbad.

Efter lunch åker vi vidare mot Benedektinerklostret Monte Oliveto Maggiore som grundandes på 1320-talet av den noble och fromme Bernando Tolomei.

Klostret är känt för sina vackra fresker som illustrerar scener ur grundaren Benediktus liv.

Munkarnas butik erbjuder sina egna produkter, alltifrån Vin Santo, heligt vin, till mirakelsalvor mot gikt.

Denna dag är tänkt att erbjuda en lugn och harmonisk upplevelse av Toscanas vackra landskap; tystnaden i Crete Senese, den goda måltiden med Pici och ro för själen hos munkarna.

I priset ingår: Guidning under dagen, transport, lunch och vin och besök i klostret.

Detta är endast några förslag på vad ni kan få uppleva – naturligtvis kan turerna ändras enligt egna önskemål!

För prisförfrågan skriv till mig.

Ci vediamo!

Bodil Jacobsson

Auktoriserad guide i Florens och Siena med omnejd: Chianti med bl.a San Gimignano, Montalcino och Pienza. Guidar på svenska, engelska och italienska.

e-mail: bodil@florensienaguide.com

mobil: 0039 338 9599594