SVE | ENG

© Bodil Jacobsson
© Bodil Jacobsson
 

Cultura e Pecorino!

En dag som inleds med berikande kultur i Renässanstaden Florens och avslutat med ett oförglömligt besök hos en Pecorino/ Vin producent i Chianti.

Under stadsvandring kommer ni få uppleva stadens kultur, historia och antika monument. Staden där renässansen kommer att utvecklas, konstnärer som Botticelli, Leonardo och Michelangelo verkat och skapat sina oförgömliga verk, staden som romarna grundade 59 f.kr, staden där hantverkarna har sina ”Bottege”.

En stad fylld av rörelse och puls blandat med gedigen florentinsk tradition.

Efter lunch beger vi oss ut i Chianti, ett vackert landskap av olivlundar och vinrankor.

Där kommer vi besöka en utav mina favoritvingårdar. En familj som genom hårt arbete och passion producerar eget Chianti vin och fantastiska ostar, bl.a. den berömda Pecorino. Efter besök i vinkällarna och i ostfabriken är det dags för att avnjuta gårdens produkter i en vacker miljö, om vädret tillåter i innegården annars i vinkällaren. Miljön och upplevelsen är total.

Jag håller i stadsvandringen i Florens och är med resten av dagen. Under färden från Florens genom Chianti kommer jag att berätta om livet i Toscana, de upplevelser och erfarenheter som jag under 25 år i Italien har samlat på mig.

I priset inkluderar: guidning i Florens och under dagen, transport, besök på vingård, provsmakning av ostar och vinprovning eller lättare lunch/vin.

Detta är endast några förslag på vad ni kan få uppleva – naturligtvis kan turerna ändras enligt egna önskemål!

För prisförfrågan skriv till mig.

Ci vediamo!

Bodil Jacobsson

Auktoriserad guide i Florens och Siena med omnejd: Chianti med bl.a San Gimignano, Montalcino och Pienza. Guidar på svenska, engelska och italienska.

e-mail: bodil@florensienaguide.com

mobil: 0039 338 9599594