SVE | ENG

© Bodil Jacobsson
© Bodil Jacobsson© Bodil Jacobsson
 

Il Pranzo da me!

För er som uppskattar att använda lokalt transportmedel och gå kortare promenader är detta ett bra alternativ.

En resa på cirka 40 minuter med lokalbussen tar oss till en vacker medeltida Borgo där vi besöker den berömde Machiavellis hus och avnjuter vinprovning i den antika vinkällaren.

Därefter promenerar vi ca 800 meter i det underbara toskanska landskapet till mitt hus där jag bjuder på en enklare lunch på verandan; Toskanska charkuterier, Pecorino ost, Schiacciata bröd, Pinzimonio med säsongens grönsaker, oliver, Chianti Classico vin samt som avlsutning Cantuccini och Vinsanto.

Ni kommer inte att lämna mitt hem hungriga!!

På eftermiddagen så promenerar vi vidare till min hemby San Casciano där Ernst Kirchsteiger har spelat in sina tv program. En promenad på 3 km, utsikten är underbar!!

Vi besöker några av mina favoritaffärer och träffar byns invånare. Bl.a. får ni lära känna den berömde köttmästaren Secci, som berättar om den unika Bistecca Fiorentina, samt hälsa på Le Giustine, två kvinnliga skomakare.

Därefter besöker vi en lokal glasstillverkare som gör underbar glass!!

Runt 17,00 går lokalbussen direkt tillbaka till Florens.

Denna dag blir personlig, rolig och givande! Jag är med er från det att ni stiger på bussen i Florens och guidar er under dagen fram till återresan till Florens.

I priset ingår; transport, besök i vinkällare med vinprovning, lunch i mitt hem, Casa Casini, samt glass eller kaffe i byn.

Detta är endast några förslag på vad ni kan få uppleva – naturligtvis kan turerna ändras enligt egna önskemål!

För prisförfrågan skriv till mig.

Ci vediamo!

Bodil Jacobsson

Auktoriserad guide i Florens och Siena med omnejd: Chianti med bl.a San Gimignano, Montalcino och Pienza. Guidar på svenska, engelska och italienska.

e-mail: bodil@florensienaguide.com

mobil: 0039 338 9599594

Niccolò Machiavelli
Niccolò Machiavelli